Droomtheater

Thursday, April 13, 2006

Droomtheater en herdenken rondom 4 mei

Activiteit
Binnenkort is het weer 4 mei. De dag dat Nederland zijn oorlogsslachtoffers herdenkt. Stichting Droomtheater organiseert een activiteit rondom herdenkingen. In samenwerking met het OorlogsVerzetMuseum Rotterdam organiseert Stichting Droomtheater op woensdag 3 mei een kindermiddag. Tijdens deze middag wordt een vertelvoorstelling uitgevoerd waarbij het herdenken in verschillende culturen aan de orde komt. De aanvangtijd is 14 uur, en de middag is bedoeld voor kinderen vanaf 9 jaar. De toegangsprijs bedraagt € 1. Na de voorstelling kan het museum worden bezocht. Het OorlogsVerzetMuseum is gehuisvest aan de Veerlaan 82 Rotterdam. Tenslotte zullen kinderen op 4 mei de oorlogsslachtoffers herdenken met een speciaal door kinderen vervaardigd 'kunstgras', dat wordt gelegd bij het huis van de verzetsheld Jan Kwak aan de Hooidrift.

Droomtheater over herdenken
Herdenken is persoonlijk en verschilt per mens. Iedeeren, kinderen net zo goed als volwassenen, heeft er in zijn leven wel eens mee te maken. Kinderen beleven het herdenken anders dan volwassenen, op 3 mei wordt daar aandacht aan besteed. Het educatieve programma zal gaan over verschillende manieren van herdenken, met het oog op hoe het in verschillende culturen wordt gedaan. Verder wordt aandacht besteed aan de rol van monumenten bij het herdenken. Monumenten kunnen mensen helpen bij het ritueel van herdenken. Daarbij zijn ook allerlei attributen van belang: bloemen, kransen, trompetten, kleding et cetera.

Film over herdenken
In samenwerking met film Rick Messemaker heeft Stichting Droomtheater een film gemaakt waarin een jongere, een zogenaamde 'nieuwe' Nederlander, en een oudere (ex verzetsstrijder) met elkaar van gedachten wisselen over oorlog, verraad, herdenken en monumenten. Vanaf 1 mei is deze film te zien op www.antennetv.nl

Scholen
In de periode van 18 tot 28 april zal het Droomtheater aan de Pupillenstraat 68 door kinderen uit groep 7 van verschillende basisscholen uit het Nieuwe Westen worden bezocht. Joanne Oussoren zal de verteltheatervoorstelling uitvoeren.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home